torsdag 12 september 2013

ALMANACKAN JÄKLAS MED MIG

Varför fungerar aldrig min planering? Beror det på att jag är dålig på att planera eller beror det på att någon "har-ingen-aning-om-vem", sköter min almanacka i smyg när jag inte ser på?
Varje söndag tittar jag på kommande vecka och tycker det ser hyfsat lugnt ut. Och varje måndag börjar med att planen spricker. Det ramlar in "att-göra-saker" i rask takt och när jag nu börjar närma mig veckans slut inser jag att inte en enda dag har varit helt fri och ledig. Ja, den har varit relativt fri från jobb på det riktiga jobbet med enbart ett kvällspass. Men det här andra obetalda jobbet som jag har, det har då givit mig bråda tider. Hit och dit för diverse veterinärbesök (av icke allvarligt slag). Allt det vanliga som tar sin tid. Ramlade över ett smutsigt öra på en av jyckarna igår och så var den eftermiddagen borta. Tyckte det var lika bra att gå igenom hela rövarbandet på en gång och det tar ju sin lilla tid.

En del vill ju och tycker bara det är mysigt. 
En del får man brottas med och jaga runt med tussar och annat i högsta hugg.
På tal om öronen så har väl alla sina egna knep och det tar faktiskt några år innan man hittar rätt. För mig tog det nästan 30 år innan jag var helt nöjd. Numera använder jag
Våtservetter att torka ur öronen. Kan även användas att torka rent småsår med och finns även i flytande form i flaska

Thornit öronpuder. När örat har torkat häller jag ner lite puder, ungefär en liten hög på änden av handtaget på en tesked.
Inte på de hundarna som alltid har fina öron, men på de där det ibland bildas lite mycket sekret och som lätt får svamp. Helt otroligt bra tycker jag.


Sedan var det högen med otvättade hundfällar och filtar som tog nästan en hel dag. Och det är ju inte bara att hälla i tvättmedel och trycka på knappen. Man ska vara lite tvättmaskinstekniker och reparatör mellan varven också eftersom hundhåren har en förmåga att proppa igen nere i filtret vid pumpen. 

Tvättade och vikta men inte strukna


Detta lilla problem får mig osökt att komma in på manligt och kvinnligt. Om, jag säger bara om, det vore så att det var kvinnor som konstruerade alla våra tekniska apparater så skulle vi slippa undan med ett minimum av problem. Vi har nog provat alla märken av tvättmaskiner som finns, både svindyra typ Miele och de i mellanprisklassen. Alla har samma problem. Dom klarar inte hundhår eller enkronor eller spikar. Att dom inte klarar små delar ur verktygslådan säger jag ingenting om. Men herregud, hundhår, hur svårt kan det vara? Fram för fler kvinnliga konstruktörer!

Det är samma sak med bilar, när jag nu ändå är på gång. Ta alla praktiska kombivarianter som jag förmodar är riktade till konsumentgruppen barnfamiljer, hundägare mm. Hur i hela friden kan man komma på den korkade idén och klä hela insidan av bilen med något luddigt långhårigt velouraktigt? Ett kombiutrymme ska vara praktiskt och lätt att torka ur. Man ska inte behöva ägna en vecka åt att försöka få bort hundhår och smuts med hjälp av en pincett .
Men så klart, det är ju en man som har designat det här och dom städar väl inte så ofta;)

För att fortsätta den urartade almanackan så skulle min husveterinär komma hit idag för att fixa med lite smågrejer, bland annat ombesiktning av lilla Morgan som ska åka snart, och ge honom hans påfyllnad av vaccinationen. Hon skulle komma "mellan 11 och 13". Och eftersom jag vet att hon alltid är sen tog jag det lugnt och räknade inte med att få se henne förrän tidigast kl 13. Tror hon kan läsa tankar, för hon tänkte nog att nu jäklar ska jag överraska. Och fem över 11 när jag fortfarande gick omkring i "pyjamas" och hade gården full av hundar och skurmoppen i handen, stog hon där vid grinden.

Morgan, lite sur över att bli stucken med vaccinationsnål

Försök att samla in ett gäng yrväder där hälften av dom är hannar och uppe i varv av alla höglöpande tikar, när det står en kul människa vid grinden och en arg matte med håret på ända, och försöker locka in dom. Kan berätta att det gick sisådär. Det gamla beprövade knepet med metallmatskål innehållande torra hundfoderkulor fick bli knepet.
Att dom är lättlurade dom där Labradorerna;)

Nu är det bara halva torsdagen och fredag kvar på den här veckan. Undrar vad som ska dyka upp härnäst som fyller min tid? Kanske ska ta och klippa lite klor när jag tänker efter.............

......vilket den här gamla damen absolut inte tycker om. Här tar Willow igen sig efter en liten porrstund med Nellie, då dom båda löper och turas om att försöka para varandra. Kanska ska jag försöka smyga mig på henne med klotången när hon är lite trött och se om hon går att lura. 


3 kommentarer:

  1. Tack för dagens läsning, det är som vanligt underhållning!!! Slogs med Märta i dag, tyckte det va dags för hårtvätt men det tycker inte hon!! Till slut går det men sen är hon skitsur på mig! Bada gyttjebad är kul men hygienen är pest!!!! MargaretaMärta

    SvaraRadera
  2. Är detta verkligen Morgan!!?? Va' han har vuxit. Orkar man lyfta honom? Bara några längtansfyllda dagar kvar tills vi får krama honom.
    Matte o husse

    SvaraRadera