söndag 18 augusti 2013

IDAG TOG HÖSTEN SEMESTER......

Idag har det varit sommarkänsla i luften igen, efter några dagars höst. Gräset har blivit klippt och hundarna har sprungit i skogen och tagit sina dagliga gyttjebad. Dammsugaren har motionerats, ja i stort sett en helt normal söndag. Strax efter lunch kom den här kärleken gående på grusgången

och planerna ändrades lite. Det blev först en rejäl lunch. Sedan iväg för lite shopping till middagsmat. Det duger ju inte att servera skåprens när man får så fint besök.

Lilla M har skött sig perfekt idag också. Vi pottränar för brinnande livet och berömmer. Han tultar mest omkring och pysslar och fixar i trädgården och dessemellan sover han långa stunder med magen i vädret. Några mjuka sköna hundsängar är det inte tal om. Svala stengolv är att föredra eller mitt på trappan vid ytterdörren så att vi får kliva över honom.

Här kommer en liten videosnutt när han övade landsim idag. Snart är det nog dags för en riktig simtur i sjön för att se om han är en riktig Labrador. En liten uppdatering innan dagen är slut. Vad skönt att lilla M är en helt normal varelse på 9 veckor. Det fick jag erfara när jag kom in efter sista rastningen av hundarna innan sovdags. M låg och sov när jag gick ut och jag scannade snabbt av huset för att se att ingenting av värde låg på valplängs avstånd, om han skulle råka vakna medan jag var ute.  
En timme senare var jag tillbaks och hittar något på golvet som tidigare var en mus till min dator, i ett stycke, med en enda lång sladd. Nu var den förvandlad till två delar och en massa små jack och hål i sladden.
Jaha ja, så han har tydligen haft det körigt när jag var ute. Vilken tur att det finns ett antal möss att ta till i händelse av missöden.


Husse & Matte, jag lägger den här till samlingarna så får vi se hur mycket han har tuggat i sig om fyra veckor;)

4 kommentarer:

 1. Jag älskar att läsa dina kåserier!! Ge ut dom i bokform!! Märta är på huppegupptäcktsfärd just nu i Gränna på väg mot Skåne. Tror vi!!! margaretabossemärta

  SvaraRadera
 2. Hoppas huppegupptäcksfärden ger några bra upptäckter;) Och fortsätt titta in här och lämna era tassavtryck.

  SvaraRadera
 3. Hoppas huppegupptäcksfärden ger några bra upptäckter;) Och fortsätt titta in här och lämna era tassavtryck.

  SvaraRadera
 4. Hoppsan! Har Morgan börjat jaga möss ;)
  Kanske katten Nisse får en konkurrent så småningom...
  Hälsn. Ola

  SvaraRadera