tisdag 19 juni 2012

Hundtimmen närmar sig

Navy CSI, Brottskod Försvunnen, Law&Order, Criminal Minds och det lite trevligare Vem Dömer Amy är vad jag har hunnit med på TV:n.
Bredvid mig här i köket kurrar och gnyr 6 valpar just nu medan jag studerar brott och straff på teve. Femtioelfte koppen kaffe står på bordet. Med andra ord, jag har det ganska trevligt, född till nattuggla som jag är.
Hundtimmen lär vara klockan 4 på morgonen. Undrar varför det heter så. Det kanske visar sig när jag är där, om en och en halv timme sisådär.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Som du förstår så har hundtimmen inget med hundar att göra, det är en term som används när man jobbar på sjön, vaktpassen delades upp i timmars pass som var uppdelade dygnet runt, tiden mellan 12 och 4 på natten kallas för "hundvakten" och sista timmen på "hundvakten" kallas för hundtimmen då det var svåraste tiden på dygnet att hålla sig vaken på. Har sökt om detta på internet för kunna ge dig lite mer info om detta plus som en bekräftelse på det jag skriver här men jag hittar inget om detta, men jag själv vet om det då jag jobbade som sjöman när jag var ung och det finns säkert andra sjömän som kan bekräfta det eller i varje fall något liknande.

    Nu vet jag inte om det är försent att kommentera här då det är över 2 år sen du skrev inlägget, men jag hoppas det kan var intressant att få veta.

    Mvh

    SvaraRadera